fbpx

Hvorfor trenger forholdsvis nye biler rustbehandling?

I videoen under ser du en bil som ser helt fin ut i lakken. Men når vi ser under bilen så ser vi at det har dukket opp mye rust!

Kan du se på lakken om en bil trenger rustbehandling?

Det er mange biler som kommer inn til oss som har bra lakk, og hvor eieren tenker at bilen klarer seg greit mot rust. Så ser vi under – og der har rusten dukket opp. Eieren blir som oftest overrasket – for det er jo ikke så ofte en kikker under bilen sin.

Hva gjør at bilen ruster under – selv om lakken ser fin ut?

En av de vanligste grunnene til at en bil har rustet er salt på veien. Det er ikke bare når en kjører på en «nysaltet» vei at en får salt sprutet opp under bilen. Saltet ligger der gjennom vinteren, og blander seg med for eksempel slaps eller snø som smelter. Det saltinfiserte vannet som danner seg da spruter inn i viktige deler av bilen.

Hva er mest utsatt for rust?

Det er viktige deler som er ofte angrepet av rust, som bremseskiver, bremserør, understell og hjuloppheng, i følge NAF. De har uttalt seg til Din Side i en sak hvor de og Statens vegvesen går gjennom noen av de vanligste rust-relaterte feilene som oppdages.

Hva kan du gjøre med bilen din for å unngå rust?

  • Det er viktig å vaske bilen også under, spesielt om vinteren. Ikke bare et par ganger i løpet av vinteren – men forholdsvis ofte, spesielt om du kjører i vått vær.
  • Om du er usikker på om din bil har rustet kan du bestille gratis rustsjekk hos oss.
  • Vet du at din bil trenger rustbehandling så har vi lave priser og god service.